Jente Jong is een activistische theatermaker, op zoek naar verbinding. Ze groeide op in het bruisende Amsterdam Zuidoost en emigreerde op haar twaalfde naar het verdeelde Kentucky in de Verenigde Staten. Het laatstgenoemde avontuur maakte indruk. Deze verschillende werelden vormen de basis in haar werk, waar thema's als gelijkheid, inclusie en identiteit een grote rol spelen. In haar voorstellingen schuurt humor tegen het drama aan en zijn de beelden sterk in de eenvoud. 

Op dit moment werkt Jente aan een nieuwe voorstelling met als werktitel zwart-wit, een kruisbestuiving tussen poëzie, storytelling en muziek. Ze neemt je mee op reis in het Amsterdam Zuidoost van de jaren 80 via Kentucky in de jaren 90 naar een verdeeld Nederland in de 21e eeuw. 

In januari 2019 bracht Jente haar eerste eigen jeugdtheatervoorstelling Een zusje dood (14+) uit, over keuzes maken en verlies. Hiervoor werkt ze samen met regisseur Kasper Kaptein en actrice Anna Schoen. Meer informatie hierover vind je hier en boekingen gaan via IUDK.

Als actrice speelde Jente onder andere bij gezelschappen als Urban Myth en Adelheid Roosen en was ze te zien in televisieseries als Danni Lowinski en Studio Snugger. 

© 2020 Jente Jong