top of page

THEATERGROEP JONG

JONG maakt maatschappelijk betrokken jeugdtheater voor jongeren, met een voorliefde voor taal. Onze voorstellingen zijn scherp en actueel. We houden de drempel laag en maken theater voor alle kinderen en jongeren! 

JONG bestaat uit actrice en schrijver Jente Jong, regisseur Kasper Kapteijn, actrice Anna Schoen en actrice Sharon van Wageningen. We zijn continue in beweging en streven naar een diversiteit aan samenwerkingen. 

JONG is spannend, intrigerend en spraakmakend.

185_thu_p1ani5s82t1cc71mm1dkrocf13ag3.jp
120-1384344685.jpg
6.jpg
kasper1.jpg

Een zusje dood (2018 - 2020)

 

Een zusje dood is een geestige en fascinerende voorstelling over zingeving, keuzes maken en verlies. Best pittig zul je misschien denken, maar Theatergroep Jong benadert deze onderwerpen met lichte toon en op theatrale wijze.

 

'Door de snelheid, spanning en humor in het stuk zit je op het puntje van je stoel en schiet je het ene moment in de lach en eindig je met een kippenvelmoment.' - Evita Bloemheuvel, stichting 113

 

'Een voorstelling met een enigszins pittig onderwerp, maar zo energiek, met humor en fantasievol gemaakt én zo goed gespeeld dat de tijd voorbij vliegt.' Marc Nochem, theatermaker

 

Twee meisjes staan in een met rood-wit lint afgezette ruimte: een plaats delict. Nora doet zich voor als rechercheur en beveelt Alice om te spelen dat ze dood is. Aan Nora de schone taak om de zaak op te lossen. Alice heeft daar ook wat over te zeggen. Zwijgen als het graf? Niets voor haar. En dan blijken de twee elkaar te kennen. Ze hebben nogal wat meegemaakt vroeger. Alice wil daarover praten, Nora gaat liever op in haar rol als rechercheur. Maar is het wel een spel? Speelt Alice alleen maar dood, of is er meer aan de hand?

​​

De voorstelling motiveert, inspireert en leent zich als gespreksstarter. Mocht u de leerlingen na de voorstelling nog de mogelijkheid willen geven om op creatieve wijze na te praten over de voorstelling, dan bieden wij graag een naworkshop aan! 

 

Regie: Kasper Kapteijn

Spel: Jente Jong & Anna Schoen | Sharon van Wageningen

Tekst: Jente Jong

Vormgeving: Geertje Geurtsen

 

Met dank aan: theater de Krakeling, stichting 113, Nochem & van Oers, Gert Jong

Workshop:

 

De voorstelling leunt op meerdere onderwerpen, waarvan de belangrijkste zingeving, keuzes maken en verlies. De leerlingen maken kennis met twee zussen, Nora en Alice, die het een en ander hebben meegemaakt samen en daar allebei op een andere manier mee omgaan. 

Soms wil je als school leerlingen niet alleen een mooie voorstelling bieden, maar daar ook verdieping aan geven. Daarom hebben wij, samen met onder andere stichting 113, een originele workshop ontwikkeld die jongeren op een leuke en theatrale manier met elkaar in gesprek laat gaan. 

 

Mocht u meer informative willen over de voorstelling of de naworkshop, neem dan gerust CONTACT met ons op.

9.png
bottom of page