61798959_10157669490024739_3378708290518
IMG_4326.JPG
Schermafbeelding 2018-09-10 om 16.38.28.
IMG_1369.jpg

Jente is een activistische theatermaker en een actrice met liefde voor taal.

 

Ze groeide op in Amsterdam Zuidoost en emigreerde op haar twaalfde naar het verdeelde Kentucky. Het laatst genoemde avontuur tekent haar werk, waarin kwesties als gelijkheid en identiteit een grote rol spelen. Maar ook haar ervaringen met verlies vind je met regelmaat terug in haar voorstellingen. 

Ze speelt ook geregeld bij gezelschappen als Urban Myth en Adelheid Roosen en op het Edinburgh Fringe Festival speelde ze de hoofdrol in een engelstalige voorstelling van Corin West.

Jente is een bevlogen schrijver.

 

In 2017 debuteerde ze met Het intieme vreemde bij Uitgeverij Querido, een roman over het verlies van haar moeder toen ze twee jaar oud was. Het intieme vreemde werd genomineerd voor de Hebban! debuutprijs. Daarnaast schrijft ze toneelstukken voor onder andere de Toneelmakerij en treed ze op met haar poëzieprogramma. Op dit moment werkt ze aan een tweede roman, over de noodzaak om te zijn wie je bent. 

Vind je het ingewikkeld om ergens woorden aan te geven? Voor Jente gaat dat vanzelf. Ze wordt geregeld gevraagd voor tekst in opdracht. Denk aan: een ode aan je thuiswerkende medewerkers, een samenvatting in gedicht of spoken word van je (online) evenement en heldere en energieke websiteteksten. Neem gerust contact met haar op om de mogelijkheden te onderzoeken.

Jente is senior trainingsactrice.

 

Haar opdrachtgevers variëren van zorg/welzijnsorganisaties zoals VUMC en RINO tot commerciële opdrachtgevers waaronder De Arbodienst, maar ze komt ook geregeld over de vloer bij de gemeente Amsterdam en de politie.

 

Ze heeft veel ervaring met motiverende gespreksvoering, gedragsproblematiek en psychische stoornissen, gespreksvaardigheden, agressietraining en assessments. Ze zet altijd echte mensen neer, die je zult herkennen uit je praktijk.