Jente is actrice, theatermaker, schrijver, stemactrice, trainingsactrice, theater- en schrijfdocent. Ze is veelzijdig. 

 

Jente is een activistische theatermaker en schrijver. Ze groeide op in het bruisende Amsterdam Zuidoost en emigreerde op haar twaalfde naar het verdeelde Kentucky in de Verenigde Staten. Het laatstgenoemde avontuur maakte indruk. Deze verschillende werelden vormen de basis in haar werk, waar thema's als gelijkheid, inclusie en identiteit een grote rol spelen.  

Jente is een actrice en stemactrice met liefde voor taal, humor en verbinding. Ze speelde bij gezelschappen waaronder Urban Myth en Adelheid Roosen en op televisie is ze te zien in series als Danni Lowinski en kinderprogramma's waaronder het Sinterklaasjournaal en Studio Snugger. Haar stem verleent ze graag aan tekenfilms, commercials en luisterboeken. 

Jente is een senior trainingsactrice met meer dan tien jaar ervaring binnen zorg/welzijn en de commerciële sector. Haar opdrachtgevers zijn onder andere gemeente Amsterdam, Argo Advies, RINO, VU/AMC. Ze wordt veel gevraagd voor motiverende gespreksvoering, agressietrainingen, maar ook bijvoorbeeld persoonlijkheidsproblematiek. 

Jente is een gedreven theater- en schrijfdocent. Dit doet ze onder andere voor de Querido Academie en theater de Krakeling en de Amsterdamse Jeugdtheaterschool. 

Op dit moment schrijft ze aan haar tweede roman, over identiteit en vrijheid en speelt ze met haar poëzieprogramma Zwart-wit, over inclusie en verbinding en in Een zusje dood met haar eigen gezelschap Theatergroep Jong. In mei gaat ze een voorstelling maken voor het Leidse festival Schemerstad over de misstanden in de bio-industrie. 

SHOWREEL

BIONICLE

ETOS

ABOUT YOU

© 2020 Jente Jong