Jente is een activistische theatermaker en een actrice met liefde voor taal.

 

Ze groeide op in Amsterdam Zuidoost en emigreerde op haar twaalfde naar het verdeelde Kentucky. Deze ervaring tekent haar werk, waarin de thema's gelijkheid, inclusie en identiteit een grote rol spelen. 

Ze speelt ook geregeld bij gezelschappen als Urban Myth en Adelheid Roosen en op het Edinburgh Fringe Festival speelde ze de hoofdrol in een engelstalige voorstelling van Corin West.

Jente is schrijver van boeken en toneel.

 

In 2017 debuteerde ze met Het intieme vreemde bij Uitgeverij Querido, een roman die ze schreef over het verlies van haar moeder toen ze twee jaar oud was. De roman werd genomineerd voor de Hebban! debuutprijs. Op dit moment werkt ze aan een tweede, over de noodzaak om te zijn wie je bent. 

 

Daarnaast schrijft ze toneelstukken voor onder andere de Toneelmakerij en stichting Twisted. 

Jente is senior trainingsactrice.

 

Haar opdrachtgevers variëren van zorg/welzijnsorganisaties zoals VUMC en RINO tot commerciële opdrachtgevers waaronder De Arbodienst, maar ze komt ook geregeld over de vloer bij de gemeente Amsterdam en de politie.

 

Ze heeft veel ervaring met motiverende gespreksvoering, gedragsproblematiek en psychische stoornissen, gespreksvaardigheden, agressietraining en assessments. Ze zet altijd echte mensen neer, die je zult herkennen uit je praktijk.

Jente is voice-over.

Dankzij haar acteerachtergrond werd Jente in 2010 gevraagd om verschillende tekenfilms en live-action series in te spreken. Sindsdien wordt ze ook gevraagd voor commerciëlere opdrachten zoals reclames en bedrijfsfilms.

En niet alleen in het Nederlands. Op jonge leeftijd heeft ze in de Verenigde Staten gewoond, waardoor ze ook geregeld als native speaker wordt gevraagd (US en UK).

© 2020 Jente Jong