Jente is   ➳   actrice met liefde voor taal   ➳   activistische theatermaker   ➳   schrijver van boeken en toneel   ➳   voice-over die jou aan je publiek verbind   ➳   senior trainingsactrice   ➳   spoken word en poëzie op maat voor privé en zakelijk   ➳   schrijfcoach in proza- en speechschrijven   ➳   rebelse activist met een hart voor taal, dieren, kunst en emancipatie in welke vorm dan ook   ➳ 

Jente is: schrijver

 

In 2017 debuteerde ze met Het intieme vreemde bij Uitgeverij Querido. Haar roman werd genomineerd voor de Hebban! debuutprijs. Op dit moment werkt ze aan haar tweede roman, over de noodzaak om te zijn wie je bent. Naast proza schrijft ze ook poëzie, wellicht wordt dat een keer een bundel, je weet maar nooit.

Ze is bedreven in spoken word en poëzie op maat, voor privégelegenheden maar ook voor de zakelijke markt. 

Jente is: schrijfcoach

Naast de schrijfcursussen die ze geeft voor onder andere de Querido Academie en Cultura Nederland begeleidt ze (aspirant) schrijvers bij het tot stand komen en ontwikkelen van een manuscript. 

Ook heeft ze een online speechschrijfcursus ontwikkeld waarin ze in vier bijeenkomsten handvatten biedt voor het schrijven van een goede speech. Eerstvolgend traject start op 12 juni (overige lesdata: 19, 26 juni en 3 juli).

Jente is: voice-over

Dankzij haar acteerachtergrond werd Jente in 2010 gevraagd om verschillende tekenfilms en live-action series in te spreken. Sindsdien wordt ze ook gevraagd voor commerciëlere opdrachten: commercials, bedrijfsfilms, maar ook audioboeken en podcasts.

En niet alleen in het Nederlands. Op jonge leeftijd heeft ze in de Verenigde Staten gewoond, waardoor ze ook geregeld voor Engels US en UK wordt gevraagd.

Jente is: trainingsactrice

 

Als senior trainingsactrice werkt ze binnen zorg/welzijn voor bijvoorbeeld AMC/VU & RINO, maar ook voor commerciële opdrachtgevers zoals Argo Advies en voor de gemeente Amsterdam en de politie.

 

Ze heeft veel ervaring met motiverende gespreksvoering, gedragsproblematiek en psychische stoornissen, gespreksvaardigheden, agressietraining en assessments. Ze zet altijd echte mensen neer, die je zult herkennen uit je praktijk.

Jente is: actrice en theatermaker

 

Ze groeide op in het bruisende Amsterdam Zuidoost en emigreerde op haar twaalfde naar het verdeelde Kentucky (VS). Deze verschillende werelden vormen de basis in haar werk, waar thema's als gelijkheid, inclusie en identiteit een grote rol spelen.  

Als actrice heeft ze liefde voor taal, humor en verbinding. Ze speelde bij gezelschappen waaronder Urban Myth en Adelheid Roosen. Ook reisde ze af naar Edinburgh waar ze de hoofdrol vertolkte in een engelstalige voorstelling van Corin West.

© 2020 Jente Jong